Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappelmarktverslag week 13:

"Hoge prijzen voor bewaaraardappelen en nieuwe aardappelen"

De Duitse handel in consumptieaardappelen verliep over het algemeen vrij rustig. Binnenlandse consumptieaardappelen uit de bewaring bleven de markt domineren, met slechts enkele aanbiedingen uit Nederland en Frankrijk ter ondersteuning. Over het algemeen was de kwaliteit overtuigend. Volgens BLE was de beschikbaarheid voldoende om aan de interesse te voldoen. Toch neigden de noteringen op sommige plaatsen iets omhoog. Bij de nieuwe aardappelen namen de leveringen toe en ook in dit segment stegen de beoordelingen hier en daar.Rijnland-Palts:
Bij de verkoop in de retail geven consumenten de voorkeur aan goedkopere producten. Duurdere producten blijven liggen en lijden onder de kwaliteit. De producentenprijzen zijn vast, en er kan nog steeds teruggevallen worden op voldoende aanbod. Na de paasdagen wordt een kalme vraag verwacht vanwege de vakantieperiode. De velden drogen op, wat het poten goed bevordert.

Hessen:
In de deelstaat Hessen waren er geen prijswijzigingen bij de consumptiebewaaraardappelen vergeleken met vorige week.

NRW:
Op de consumptiemarkt worden extra vraagimpulsen door de paashandel verwacht. Import van vroege aardappelen vult het lokale aanbod steeds meer aan. Op de industriemarkt zijn er weinig veranderingen. Het poten van vroege industrieaardappelen is tot nu toe beperkt gebleven.

Schleswig-Holstein:
Ook in de paasweek bleven de noteringen bij de groothandel van consumptieaardappelen ongewijzigd. De verkoop is onlangs gestimuleerd door speciale winkelacties. Het aanbod blijft ruim voldoende. De voorspellingen over een uitverkochte aardappelmarkt met Pasen zijn niet uitgekomen. Recentelijk is het aanbod zelfs iets gestegen, aangezien veel bedrijven de tijd tot het poten benutten voor de aardappelafzet. Het aanbod van premiumproducten blijft echter schaars. Op nationaal niveau zijn er al veel importaardappelen op de markt. Lokaal is het aanbod bijvoorbeeld uit Egypte of Israƫl beperkt en duur. Men hoopt nu op een goede vraag tijdens de paashandel.

Mecklenburg-Voor-Pommeren:
De zaadvereniging Mecklenburg-Voor-Pommeren wil de landbouwgronden van Voor-Pommeren aardappelteelt berschermen en plagen blijven vermijden. Samen met de betrokken bedrijven heeft men al gesproken over de mogelijkheid om in de toekomst samen te werken met de verenigingen van hobbytuinders. Het zou bijvoorbeeld mogelijk zijn om gecertificeerde pootaardappelen deels te sponsoren voor hobbytuinders. Er is nog geen beslissing genomen, maar men wil dit onderwerp zeker blijven volgen en gericht bespreken. Er lijkt wel degelijk interesse te zijn bij de hobbytuinders.

Publicatiedatum: