Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minimale toename champignonoogst

Duitsland: Aandeel bio 13 procent van totale paddenstoelenteelt

In 2023 bedroeg de champignonoogst in Duitsland 77.800 ton, wat volgens het Statistische Bundesamt (Destatis) een stijging van 2% betekende ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit maakte het de op één na grootste oogst sinds het begin van de registratie van de eetbare paddenstoelenoogst in 2012, na een recordoogst van ruim 81.000 ton in 2021. Vergeleken met het tienjarig gemiddelde van 2013 tot 2022 was de champignonoogst in 2023 ruim 11% hoger.

In Duitsland bedroeg de totale oogst van eetbare paddenstoelen in bedrijven met minstens 0,1 hectare productieoppervlakte in totaal 79.800 ton. Het grootste deel van deze productie, bijna 98%, bestond uit champignons. De overige paddenstoelenoogst bestond uit oesterzwammen, shiitake en andere gespecialiseerde paddenstoelenculturen. Ongeveer 13% van de eetbare paddenstoelen, wat neerkomt op 10.100 ton, werd geproduceerd in bedrijven met volledig biologische teelt.

Areaal van champignons bijna onveranderd
Het areaal voor champignons bleef met 358 hectare in 2023 bijna constant in vergelijking met het voorgaande jaar. In vergelijking met het tienjarig gemiddelde van de jaren 2013 tot 2022 steeg deze met 15%. De totale teeltoppervlakte voor eetbare paddenstoelen bedroeg 372 hectare, waarvan 14% volledig biologisch werd beheerd.

De twee belangrijkste deelstaten voor de productie van eetbare paddenstoelen waren, net als in voorgaande jaren, Nedersaksen met een areaal van 197 hectare en Noordrijn-Westfalen met een areaal van 76 hectare.

Bron: Destatis
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: